Om os

 • Radio RAS gik første gang i luften d. 14. oktober 2012på RødovreKanalen 105,9 MH nu på 94,5 mhz og netradio www.radioras.dk
 • Vi bor Højnæsvej 63, 2610 Rødovre
 • Radio RAS Rødovre høres – afhængig af modtageren – lidt længere end til Roskilde, op til Frederikssund og Helsingør og ud til Dragør. Over hele verden på internettet.
 • Vi er en Radio der virker på frivillig basis. Det betyder også, at interview og gæster i studiet er baseret på invitation og ikke kommercielt baseret.
 • Vi sender 24/7 . 24 timer i døgnet alle 7 dage
 • Radio RAS er en selvstændig folkeoplysende forening med bestyrelse der har Rødovre Kulturelle Aftenskoles leder som Radio RAS stationsleder.
 • Vi er tilknyttet Rødovre Aftenskolers Samråd og formidler stof der fal-
  der ind under Folkelig Oplysning. Målgruppen er de modne voksne.
 • Vore temaer er Nyt fra Aftenskolerne , Vestegnens aktive seniorer, Vestegnens Erhvervsliv, Vestegnens historie, Ordblindhed, Slægtsforskning, Historisk Værksted, kunst og litteratur og andet, der kan falde ind under Folkelig Oplysning.
 • Radio RAS er interesseret i at udvide med personer, der har en aktivitet der har almen interesse. De kan blive tilknyttet, som f.eks. freelancereportere.

Jan Howy Rasmussen

Stationsleder

Uddannet Folkeskolelærer med 25 års jubilæum på Vridsløselille skole Albertslund kommune samtidigt Pædagogisk konsulent for voksenundervisningen i Albertslund kommune i en årrække. Økonomiuddannet i FDB og har i 2015 10 årigt jubilæum som leder af Rødovre Kulturelle Aftenskole der ligger hus til Radio RAS.

Programmer
60-90èr musik
Weekendmusik
Rasmus Klump
Musik fra de varme lande
Radio Hit House
Sclagerboks

John Simonsen

Formand / Programvært

I erhvervslivet var John efterspurgt som virksomhedsrådgiver på lederplan, med speciale indenfor ledelse, økonomisk styring, produktudvikling og teambuilding. Han har haft opgaver i såvel indland som udland og nu, efter at have trukket sig fra arbejdsmarkedet, beskæftiger John sig med at undervise i slægtsforskning, med foredragsvirksomhed og med drift af radio. Gennem 2 år har han ledet Radio RAS på lokalplan og fortsætter nu, hvor vi går på nettet og bliver fulltime og landsdækkende.

Programmer
Erhvervszonen
Kommunekassen
Folkeoplysningnostalgi
John’s Hjørne

Ruth Grenaa Andersen

Programvært

Ruth er 70 år, pensionist og husmor. I sine unge dage arbejdede hun påmskofabrikken ”Angulus”.
Ruth har i alle årene kæmpet med sin ordblindehed og har i de senere år deltaget i RKA’s ordblinde undervisning. Via denne undervisning er hun kommet i kontakt med Radio RAS og arbejder nu som programvært med fokus på bl.a. ordblindeundervisning og de hjælpemidler, der er til rådighed for ordblinde.

Programmer
Din slægt og aner
Kulturkononaden

Rene Edmund Larsen

Program teknikker

Rene er 49 år, han har altid haft interesse for elektronik. Har taget en del kurser. Studieteknikker i 18 år på Rødovre Kanalen. René har også været på Hvidovre Nærradio, Albertslund Nærradio, Carlsro Nærradio og Radio Rødovre samt i praktik på Tv Lorry og er nu på Rødovre Kanalen og Radio RAS som studievært og teknikker.

Programmer
På med IT rygsækken
Kaffehjørnet

Povl Erik Markussen

Programvært

Jeg er pensionist, men har min daglige gang på RKA, hvor jeg er konsulent for OB-elever. Gennem de sidste 25 år, har jeg arbejdet som konsulent for Jobcentre på Københavns Vestegn, hvor jeg primært har etableret Fleksjob til borgere. Dette har givet mig en stor indsigt i de forskellige begrænsninger som mennesker kæmper med, både i forhold til en plads på arbejdsmarkedet, men også på det personlige plan. Mange
mennesker går med et skjult handicap – Ordblindhed, som har givet store nederlag og ringe selvværd.
Gennem min kontakt til RKA`s Ordblindeundervisning, så jeg hvordan mennesker får hjælp og derved får selvværd. Gennem udsendelserne hver torsdag kl. 10-12 fortæller vi om en – Undervisningsmodel og metode, der struktureret sikrer den Ordblinde ”en aktiv vej til Livet!

 Programmer
På med IT rygsækken
Danske sange
Gospel

Bengt Mollerup

Programvært

Uddannet Teknikumingeniør retning svarstrøm med speciale i data og medico, har haft 25 års jubilæum hos Ericsson. Har siden sin barndom interesseret sig for musik, spillet blokfløjte i skolens blokfløjteorkester, og har været pladevender i ungdumsklubben og i en periode kørt med mobilt diskotek (Beskoteket hed det). Har stiftet bekendtskab med Radio Ras, i forbindelse med at jeg går til Keyboard undervisning på RKA.

Programmer
Molle’s Mix